Хіти тижня. "Тітушки", які намагались захопити військовий об'єкт на Одещині, виклали свою версію подій

Забудовники рішення міськради, на яке вони посилалися, не надали і запропонували Національній поліції звернутися з відповідним запитом самостійно.

Ситуація із військовим аеродромом залишається незрозумілою. Фото: скріншот з відео.

Забудовники, які в Одесі вранці намагалися змінити межу військового містечка, пояснили свої дії дозволом Одеської міськради. Про це повідомив начальник південного територіального юридичного відділу Міноборони Юрій Добров в відеокоментарі, опублікованому у Facebook, передають Патріоти України.

"Група невідомих, невстановлених осіб за допомогою будівельної техніки демонтували бетонний паркан та встановили металевий. По цьому факту була викликана Національна поліція. На запитання до забудовників, на підставі чого вони здійснюють ці неправомірні дії і змінюють межу військового містечка, вони повідомили, що у них є відповідне рішення Одеської міської ради", - повідомив Добров.

За його словами, забудовники саме рішення міськради не надали і запропонували Національній поліції звернутися з відповідним запитом, на який вони готові надати рішення. "Міністерство оборони наразі вивчає ситуацію у зв'язку з незаконним захопленням військового аеродрому", - уточнив Добров і зазначив, що Міноборони позиватиметься до суду через нібито неправомірні дії забудовників.

У Командуванні повітряних сил ЗСУ пояснили, що невідомі особи позиціонували себе як представників торгово-розважального центру "CITI CENTER". "Командування Повітряних Сил Збройних Сил України застерігає від провокаційних дій поруч з військовими частинами. Адже військовослужбовці добових нарядів, відповідно до статутних обов’язків, мають право застосовувати зброю під час несення служи. Звертаємось до громадян з проханням повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб поруч з військовими об’єктами або в місцях розташування військ", - йдеться у повідомленні.

Радник голови Нацполіції Одещини Руслан Форостяк відкидає інформацію про "рейдерське захоплення" військової частини. "Ці часи минули люди, не знаю як в інших областях, а в нашій точно, божевільних натягнути балаклави та піти щось там штурмувати ви не знайдете, навіть серед радикально налаштованих патріотів, які вже добре навчені, що за це буває", - написав він на сторінці у Facebook.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...