Хіти тижня. "Это - ад. Там собрано все отрицательное, все негативное", - експерт про Кримський міст

За словами вченого, в місці будівництва моста зібрані всі потенційні причини природних катаклізмів, пов'язаних з геологічною будовою земної кори.

Кримський міст побудований в «адском месте» з точки зору геології і простоїть до першого природного катаклізму. Таку думку висловив старший науковий співробітник Російської академії наук, Інституту водних проблем РАН Юрій Медовар. «Геологические условия в Керченском проливе таковы, что там нельзя ничего строить. Есть такое понятие, как строительные нормы и правила, которые нельзя нарушать. В этих СНИПах до 2017 года было указано, что строительство арочных мостов в сейсмичных районах, к которым относится Крым, можно только на скальном основании. А здесь полутвердые майкопские глины, которые не держат нагрузку», - пояснив Медовар в ефірі телеканалу ZIK, передають Патріоти України.
«Этот мост… Я просто боюсь, что все до первого природного катаклизма, а потом на нем можно будет поставить крест… Этот мост — чисто политическое решение. Не экономическое и не целесообразное», - заявив він.
За словами вченого, в місці будівництва моста зібрані всі потенційні причини природних катаклізмів, пов'язаних з геологічною будовою земної кори. «Я уже не говорю про вулканизм, про землетрясения. Там все, что можно — геотермальные проблемы, температурный режим, ледостав. Все, что можно, — в этом месте есть. Вот если есть понятие „ад“, давайте гипотетически представим, что это — ад. Все там собрано, все отрицательное, все негативное, а мы там мост построили», - зазначив учений.
Опублікував: Олег Устименко

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...