Хіти тижня. "Это легче к стенке говорить – зачем это?": Ганна Герман демонстративно залишила телеефір програми-дискусії (відео)

​Екс-депутат Верховної Ради від Партії регіонів Ганна Герман покинула студію програми Zіткнення з Роксаною Руно.

Ганна Герман пішла з ефіру. Фото:скрін відео

Під час прямого ефіру програми Zіткнення з Роксаною Руно, екс-депутат Верховної Ради від Партії регіонів Ганна Герман посеред ефіру покинула студію. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Zik.

Під час ефіру дискусія велася між Сашком Лірником і його однодумцями з однієї сторони та Євгеном Червоненком та його командою, до якої і входила Ганна Герман - з іншої сторони.

Після виступів директора Українського єврейського комітету Едуарда Долинського і екс-міністра транспорту Євгена Червоненка, їм вирішив відповісти політексперт та історик, екс-нардеп Олесь Доній.

"Докір, який нам закидають, команді Сашка, ми не можемо виправити. Нам закидають, що ми не євреї. Я думаю, потрібно було запросити у студію чудового поета Мойсея Фішбейна, а ще Леоніда Фінберга, Йосифа Зісельса. Бо закид, який нам роблять – це жахливий закид", – акцентував пан Доній.

У відповідь Едуард Долинський виступив зі звинуваченням: "Це називається антисемітизмом – те, що ви зараз говорите. Цього не можна робити".

У залі почалась загальна сварка, під час якої Ганна Герман стала пропонувати Євгенові Червоненку покинути студію.

"Заява, яка була зроблена, про те, що хтось когось звинувачує, що він – не єврей – привід, щоб ми покинули студію. Я в антисемітських заходах брати участі не маю наміру. Я йду звідси", – раз-по-раз казала пані Герман.

Ведуча Роксана Руно спробувала заспокоїти ситуацію. "Тема чутлива. Вона завжди завершується неконструктивно. Була спроба підняти її в цій студії і почути хоча б якісь аргументи для компромісу", – сказала ведуча і дала закінчити виступ Олесеві Донію.

"Чи можна було говорити, що СРСР після 22 червня 1941 року має право торгувати з нацистською Німеччиною? Вночі ще заходили вагони зі збіжжям з СРСР. Але після агресії нацистської Німеччини, чи наважився б хто-небудь сказати, що з Німеччиною можна співпрацювати?

Так і у нас. Зараз агресор – Росія. І позиція економічної співпраці з Росією тільки через те, що вона більша, що вона заможніша – позиція непатріотична. І ми маємо знаходити усі можливості, щоб зробити Україну незалежною економічно від Росії. У цій ситуації безперечно є проблема внутрішня. Та економічна політика, яка впроваджувалась 25 років, і продовжується в Україні, а вона зветься монопольний капіталізм, вона не дає піднятися дрібному і середньому бізнесу, зробити успішною економіку України. Нинішня влада надалі залежна від Росії. У них спільні інтереси», – додав Олесь Доній.

Червоненко тут же звинуватив пана Донія у "брехні і популізмі". "Бо якнайбільший український патріотизм – не знаю, як інакше сказати, це щоб твоя країна вистояла. Ну а що може людина, яка на мові Президента Порошенка "не збудувала собачої будки»?", – запитав екс-міністр.

Сашко Лірник перепитав, про кого йдеться, а Червоненко уточнив, що говорить про Олеся Донія. "А про мене?", - спитав Олесь. "Ви працювали на російському заводі – а я люблю людей праці", – заявив Червоненко.

"Тобто вчитель, лікар, не мають права голосу? Тільки ви, які набудували "собачі будки", маєте право голосу? На якій підставі я не маю права голосу? Тому що у вас грошей більше? А інші – бидло для вас?".

У цей час Червоненко продовжував вигукувати: "Та ти не маєш права голосу! Чого кричиш? Нездоровий! Та замовкни ти!".

Після словесної перепалки Ганна Герман зняла мікрофон і пішла зі студії. "Це не рівень дискусії і я не можу в цьому брати участі, – сказала пані Герман і додала з-поза кадру, – Это легче к стенке говорить – зачем это?" - чомусь перейшла на російську екс-радниця Януковича.

У відповідь Роксана Руно підсумувала: "Ми не можемо втримувати тут людей силоміць. Хоча я запрошувала пані Ганну залишитися в студії".

Повну версію програми дивіться у відео:

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...