Хіти тижня. У Латвії раптово помер власник компанії-виробника мельдонію для росіян

Як зазначають місцеві ЗМІ, причина смерті поки не розголошується.

Валерій Малигін. Фото: ЗМІ

На вихідних в Юрмалі раптово помер 52-річний керівник і співвласник фармацевтичної компанії Olainfarm Валерій Малигін, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Представник підприємства, член правління Салвіс Лапіньш вказав, що рішення про нове керівництво Olainfarm буде прийняте радою підприємства. Найімовірніше, на наступному тижні буде скликане надзвичайне засідання ради.

За даними порталу Skaties.lv, кримінальний процес розпочато в зв'язку з "злочинними діями щодо здоров'я особистості".

Малигін став головою правління Olainfarm після приватизації підприємства в 1997 році. Під його керівництвом підприємство стало одним з найбільших в Латвії з оборотом понад 100 млн євро і експортом більш ніж в 50 країн.

У топі 100 найбагатших людей Латвії, складеному газетою Dienas Bizness, Валерій Малигін посів сьоме місце зі статком 70 млн євро.

Olainfarm, крім косметики, є найголовнішим в Європі виробником препарату мельдоній, через який в минулому році вибухнув світовий допінговий скандал.

Мельдоній є якісним препаратом, який здатний допомагати як хворим людям, так і здоровим людям, заявляв тоді Малигін.

"Що стосується мельдонію - це дуже слабкий допінг, але він працює, його часто використовують альпіністи. Це хороший продукт, і вживати його можуть не тільки хворі люди, а й здорові, для зміцнення організму і профілактики", - говорив Малигін.

Всесвітнє антидопінгове агентство оприлюднило список заборонених в спорті препаратів і методів на 2018 рік. ВАДА виключило з нього алкоголь, який раніше був заборонений для використання. При цьому в списку заборонених речовин залишився мельдоній.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...