Хіти тижня. У США знайшли радянський "корабель-примару", - ЗМІ

На узбережжі Каліфорнії (США) знайшли частину морського судна, яке дуже схоже на зниклий кілька років тому радянський круїзний теплохід "Любов Орлова".

радянський круїзний теплохід "Любов Орлова"

Про це повідомляє NEWSru.com, посилаючись на ЗМІ Великобританії, передають Патріоти України.

Зокрема, про знахідку написали газети Mirror, Daily Mail і The Sun. Старий круїзний лайнер, проданий на металобрухт, пропав при буксируванні з Канади в Домініканську республіку в 2013 році.

"Експерти побоюються, що 40-річний лайнер кишить сотнями, якщо не тисячами заражених щурів-канібалів, у яких немає іншого джерела їжі, крім своїх родичів", - пише Daily Mail. "Остов російського корабля-примари винесло на узбережжі після того, як його захопили орди щурів-канібалів", - зазначає The Sun.

Таблоїди посилаються на документальний фільм каналу Science Channel. Однак в ньому пояснюється, що останки "корабля-примари" належать не "Орлової", а американському танкеру, і знаходяться біля узбережжя Каліфорнії з 1930-х років, зазначає РІА "Новости".

У той же час Daily Mail пише, що останки корабля можуть бути танкером, а Daily Mail і Sun винесли в заголовки "російське судно-привид".

Корабель, про який йде мова, був побудований в Югославії в 1976 році, після чого його передали СРСР. У 2013 році судно було віддано для оброблення на метал. Спочатку його доставили в Канаду, звідки почалася його транспортування в Домініканську республіку. Однак через день після відплиття у буксира порвався трос, через що корабель пішов в дрейф і зник.

Автори версії про те, що останки корабля в Каліфорнії можуть належати зниклому лайнеру, вказували на те, що, згідно із супутниковими знімками, довжина корпусу зруйнованого судна і зниклого лайнера збігається, зазначає РБК. У той же час у фільмі каналу Science Channel подібна теорія спростовується. Зокрема, автори фільму вказують на малоймовірність того, що корабель без екіпажу міг зробити трансокеанську подорож з Атлантики в Тихий океан.

Крім того, вказується, що судно біля берегів Каліфорнії побудовано з бетону, а не з металу, як "Любов Орлова". З цієї причини автори фільму припустили, що останки корабля можуть належати експериментальному судну часів 1930-х років, виготовленому з бетону з метою економії металу.

Примітно, що в 2014 році вже повідомлялося, що "Любов Орлову" прибило до берегів Північної Ірландії. Тоді ЗМІ теж писали про "щурів-канібалів" на борту судна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...