Хіти тижня. Українські зброярі навчились "ловити" ворожі БПЛА (фото)

Фахівцями компанії «Укрспецтехніка» розроблено першу вітчизняну портативну зброю для протидії безпілотним літальним апаратам.

Про це в коментарі інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур'єр» заступник генерального директора ХК «Укрспецтехніка» Михайло Прохоренко, передають Патріоти України.

«Радіоелектронна рушниця призначена для боротьби з комерційними, доступними моделями БПЛА, які, головним чином, і застосовуються в бойових діях, а також для здійснення різного роду диверсій і терористичних актів. Як показав досвід останніх конфліктів - не тільки в Україні, але і сирійського, і іракського - саме найпростіші масові дешеві безпілотні літальні апарати різних типів найбільш масово застосовуються в сучасних локальних і гібридних війнах. І цілком природно, що виник світовий тренд розробки мобільних, і простих в експлуатації засобів боротьби для їх придушення», - заявив співрозмовник агентства.

«Рушниця може застосовуватися безпосередньо на передньому краї в зоні бойових дій, а також, наприклад, для супроводу армійських колон, оскільки невелика вага і можливість автономної роботи до 8 годин дозволяють транспортувати засіб на автомобілях, бронетехніці, або на квадроциклах, які ми бачимо як основне транспортний засіб для особового складу з подібним озброєнням», - заявив Прохоренко.

«Іншою областю для найширшого застосування може стати громадянський ринок - захист різного роду об'єктів, масових заходів, супровід кортежів. Рушниця пройшла заводські випробування, дальність дії на БПЛА - до 2-х кілометрів, тобто відстань прямої видимості. Принцип дії - постановка перешкод навігаційним каналам. Відмінною особливістю нашого виробу є можливість постановки купола над об'єктом радіусом до 5 км, яку надають кругові антени, що входять в комплекс», - повідомив заступник директора ХК «Укрспецтехніка».

Прохоренко також підкреслив, що при створенні рушниці не використовувалися російські комплектуючі. Зразок виробу буде представлений на щорічній Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека - 2017», яка пройде в Києві 10-13 жовтня.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...