Хіти тижня. Унікальний міношукач української розробки вразив очільників НАТО

Українські та норвезькі вчені придумали унікальний 3D міношукач, який незабаром буде використовуватися в усьому світі.

Про це повідомив портал Рoliteka, передають Патріоти України.

Відомо, що базується розробка на мікросхемі розміром п'ять на п'ять міліметрів. Її створили за специфічною технологією. Пристрій досить компактний - він буде ручним, легким і працюватиме навіть від батарейок.

Фахівці застосували абсолютно нові сигнали та спеціальні антени. Саме тому приймачі новинки досить чутливі та здатні знаходити предмети на глибині до півметра.

Пристрій зможе розпізнати не тільки металеві міни, а й з пластик. Зображення знайденого предмета відтворюватиметься на екран.

Як виявилося, такими характеристиками поки не наділили жоден мінодетектор у світі. Тому новинку розробники вважають досить перспективною.

Заступник Генерального секретаря НАТО з питань нових викликів безпеки Сорін Дукару вважає проект унікальним.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...