Хіти тижня. В одному з штатів США американські морпіхи в умовному "українському селі" тренувалися в симуляторі Третьої світової війни з РФ (фото)

"Українське село" - це так званий "іммерсійний тренажер", яким керує ветеран морської піхоти США Грег Джексон.

Фото:http://www.thedailybeast.com

У репортажі з військової бази "Кемп Леджен" в штаті Північна Кароліна видання The Daily Beast описує, як недавно жарким літнім ранком підрозділ молодих морпіхів розшукував сумку з мобільниками, на яких записані плани противника. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

"Вони розсипалися по місцевості, щоб перевірити немощені вулиці і будівлі в східноєвропейському селі, де смердить гноєм і порохом. З натовпу мирних громадян, які сперечалися в вузькому коридорі, пролунали крики російською: "Допоможіть нам! Лікаря!" - розповідають кореспонденти Джеймс Лапорта і Рорі Лаверті. Один з морпіхів підірвався на фугасі, а потім їх обстріляли з "АК-47" і жбурнули в них гранату.

Автори пояснюють: "українське село" - це так званий "іммерсійний тренажер", яким керує ветеран морської піхоти США Грег Джексон.

"Зараз в симуляторі боїв з натуральним рухом, який знаходиться на базі, морпіхи регулярно воюють з російськомовними інсургентами в неназваній східноєвропейській країні, готуючись до конфлікту, який один з інструкторів назвав "третьою світовою війною".

Те, що підрядник називає сценарієм "східного блоку", більше не здається таким вже малоймовірним, якщо врахувати, що Росія анексувала Крим і здійснює вилазки на Східну Україну, де російські військовослужбовці без форменого одягу, прозвані "зеленими чоловічками", ведуть инзькоінтенсивну війну проти сил українського уряду", - йдеться в статті.

"Невелика група американських військовослужбовців вже знаходиться на місцях в Україні в якості інструкторів; вони створили в Україні центр навчання бойовим діям, де штатні співробітники - українці. У цьому центрі можна розмістити цілу бригаду (американських військових - ред.)", - продовжують автори.

У 2020 році в "Таборі Лежен" планується відкрити полігон під відкритим небом. "Але поки великий попит на сеанси в критому тренажері, де по максимуму можуть тренуватися три взводи в день. Піхотні частини, які відправляються в закордонні відрядження, обслуговуються поза чергою", - йдеться в статті.

Запахи пороху і випорожнень створює "генератор ароматів". Так, за словами авторів, "відтворюються відчуття від закидання в понівечене війною село поблизу російського кордону". Звуки теж штучні - від скрекоту цвіркунів до далеких вибухів і пострілів.

"Їм потрібно бути готовими до всього, - сказав Джексон про підрозділи піхоти і розвідки, які відпрацьовують східноєвропейський сценарій на "мерсійному тренажері". - Але, чесно кажучи, якщо на місцях на Україні будуть розгорнуті взводи морської піхоти США, це буде означати, що ми в самій гущі третьої світової війни".

Автори повідомляють, що морпіхів також навчають "інформаційній безпеці" за допомогою так званих "виконавців ролей" - людей, які на навчаннях виступають в образі мирних жителів або інсургентів. Джексон розповідає, як "повія" попросила у молодого морпіха номер стільникового телефону і отримала його. "Після заняття Джексон оголосив взводу, що завдяки цій "медовій пастці" роздобув домашні адреси більшості з них", - йдеться в статті.

"Російська мова, якою розмовляють "місцеві мирні жителі" в "імерсійному тренажері", схожа на ту, що можна почути в якій-небудь країні східного блоку, говорить Чіп Олмстед, заступник директора з управління стрільбищем і навчальним полігоном", - пишуть автори .

"Виконавці ролей" - це актори, яких наймають за гроші. Кілька років в "імерсійному тренажері" цю роботу виконували американські громадяни близькосхідного походження. "Вони кричали або благали військових на арабському або пушту, але лише зрідка - по-російськи", - пишуть автори.

"У заново придуманому містечку з східного блоку, де місцеві мирні жителі говорять російською, виконавці ролей - в основному люди східноєвропейського або російського походження. Це іммігранти в першому або другому поколінні, які живуть на півдні США і вільно розмовляють російською і іншими східноєвропейськими мовами. Вони проходять скрупульозну перевірку на благонадійність і, як висловлюється Олмстед, "дуже дорого коштують", - йдеться в статті.

Інші "виконавці" грають ролі інсургентів з "червоного осередку", як це тут називається. Здебільшого ці виконавці - ветерани американської армії, їх завдання - застосовувати зброю і спритну, мінливу тактику для полювання за морськими піхотинцями.

"В даному випадку члени "червоного осередку" переодяглися в цивільний одяг, відволікали увагу, використовуючи повій і заклики терміново надати медичну допомогу, а також застосували деякі тактики інсургентів, які застосовуються на Східній Україні російськими силами без форменого одягу", - йдеться в статті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...