Хіти тижня. В Україні оцінили небезпеку повітряної війни

Підйом по тривозі авіації і засобів протиповітряної оборони в Росії, розміщених в Криму і на території Росії біля кордонів з Україною - "нормальне явище".

Сьогодні Кремль не може застосовувати авіацію проти України через низку об'єктивних причин", - таку думку "Обозревателю" висловив начальник прес-центру Повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, чи означають такі навчання, що Росія планує воювати з Україною в небі, він запевнив: "Думаю, що ні. Росія проводить планові навчання - точно так само, як і ми. У нас проходять навчання за таким же сценарієм, але це не означає, що Україна збирається з кимось воювати".

Крижанівський також додав, що тепла пора року - найкращий період для подібних навчань. "У цей час завжди проводяться навчання. Влітку якось зручніше все перевіряти. Взимку, звісно, теж можна, але влітку зручніше", - пояснив він.

Начальник прес-центру також звернув увагу на те, що українські ЗМІ і експертне середовище "вже звикли" до подібних проявів військової активності з боку Російської Федерації і "не приділяють цьому особливої уваги". "Росія весь час щось проводить, найближчим часом всіх буде напружувати "Захід-2017". Це нормальне явище", - сказав він.

Відповідаючи на репліку "Обозревателя" про те, що в Сирії Росія застосовувала авіацію, Крижанівський запевнив: "З Україною все набагато складніше". "У Сирії у Росії розв'язані руки, там йде повноцінна війна, але застосування чого завгодно по відношенню до України, будь то авіація, піхота або що завгодно - це вже справжня війна".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...