Хіти тижня. Від своїх такого не очікували: Українські прикордонники вісім годин протримали на кордоні з Польщею дітей загиблих військових

Це вже четверта група дітей, яких везуть на відпочинок у Німеччину, але подібна ситуація відбувається вперше.

Дітей багато годин протримали на кордоні. Фото: Громадське.

Понад 9 годин автобус із дітьми загиблих українських військових не міг перетнути польський кордон на шляху до табору відпочинку у Німеччині. Листа із відповідною інформацією до Адміністрації президента, а також редакції «Громадського» надіслав представник Центральної спілки українців у Німеччині Віталій Дубас, передають Патріоти України.

Він наголосив, що звернувся до департаменту консульської служби МЗС України із проханням посприяти безперешкодному перетину державного кордону України групою дітей загиблих українських військових, котрі їдуть на відпочинок у дитячий табір в Німеччині. Повідомляється, що 8 липня о 09:00 група планово виїхала з Києва і о 18:00 прибула до пункту пропуску на державному кордоні «Краковець».

Зазначається, що супроводжуючий лист від департаменту консульської служби МЗС України, був проігнорований працівниками Державної прикордонної служби України. За словами Дубаса, прикордонники підтвердили отримання листа службовою поштою, але відмовився дозволити в’їхати на територію пункту пропуску без черги.

Внаслідок цього автобус з дітьми опинився дванадцятим в черзі і після восьми годин був оформлений українською стороною на виїзд. Як повідомила координаторка проекту в Україні Галина Дзюба, наразі група вже у Польщі, проте із запізненням у 5 годин.

Вона зазначила, що усю офіційну частину прийому дітей у Німеччині доводиться скасувати, адже просто не встигають. Дзюба також повідомила, що це вже четверта група дітей, яких вони везуть на відпочинок, і подібна ситуація відбувається вперше.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...