Хіти тижня. ВМС України зі стріляниною затримали російський корабель у Чорному морі (відео)

Катери ВМС України в районі Курортного Білгород-Дністровського району затримали російське контрабандне судно.

Екіпаж судна стверджує, що не займався ніякої контрабандою, а дії українських військовослужбовців вони називають повним «беспределом», - передають Патріоти України.

У свою чергу «Думська» процитувала заяву екіпажу затриманого російського судна так: «Ми йшли курсом з Абхазії в Варну. З вантажу у нас були сигарети. Є документи на весь вантаж - це не контрабанда. Потрапили в шторм, через що поламався валогенератор. В результаті було прийнято рішення встати на якір, що ми і зробили в 16,5 морських милях від Курортного. Ми почали робити дефектовку, а після цього свого силами і ремонт зробили. Все що нам залишалося - дочекатися гарної погоди і продовжувати тримати напрямок в Варну».

«На момент атаки українських ВМС ми були в нейтральних водах. Ми дали відповіді на всі питання українських ВМС. Але екіпаж ракетного катера "Прилуки" зажадав від нас залишатися на місці і чекати перевірки, хоча у них не було ніяких підстав на це. Ми всі вимоги виконали і стояли на якорі. У якийсь момент, коли ми завели двигун для профілактики, ракетний катер бойовим снарядом відкрив вогонь по нашому судну. Вони подумали, що ми намагаємося втекти. Після пострілу нас силою змусили піти за судном українських ВМС в територіальні води України, де ракетний катер передав нас морської охорони, яка проводила захоплення судна. Зараз ми всі арештовані і знаходимося під Одесою. Дії ВМС України - це повний «беспредел».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...