Хіти тижня. Вони врятували не одне життя наших бійців: Волонтери вперше показали унікальну розробку (фото)

Автоматичні кулеметні турелі - одна з розробок українських волонтерів - вже кілька місяців успішно «працюють» в зоні АТО і вже встигли врятувати не одне життя наших бійців. І тільки тепер волонтери оприлюднили їх фото.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Всеукраїнський центр волонтерів People's Project, передають Патріоти України.

«Хей-хей, свистять наші «шабельки», косять ворога, як бур'яни», - повідомляють People's Project і відзначають, що витратили «на розробку цих убивчих агрегатів» чимало коштів, але витрати «виправдали себе до копійки: вже довгий час дві такі турелі допомагають тримати оборону в гарячих точках фронту».

Керівник проекту Максим Рябоконь «відкрив невелику військову таємницю» та оприлюднив кілька фото турелей, встановлених в Авдіївці.

За словами волонтерів, сьогодні шляхи турелей розходяться: одну «маленьку симпатичну «м'ясорубку» знову відправили на ПромКом, де її знову пристрілювали.

Другу турель відправили в ремонт, тому що «за п'ять місяців жорсткої експлуатації в польових умовах» вона зробила не одну сотню влучних пострілів, зберігши десятки життів нашим бійцям. За словами волонтерів, «після профілактики і технічного обслуговування турель рушить на нову позицію, тепер десь на Світлодарськ дузі - будь посилення військової потужності там завжди буде вкрай актуальним».

За словами волонтерів, бійці відгукуються про ці агрегати виключно позитивно: тепловізор, камера, дистанційне керування, чітка система точного прицілювання.

«З одного боку, це дійсно чудова доросла іграшка - ну хто відмовиться, коли вам дають джойстик і можливість гарненько постріляти, як у комп'ютерній грі. З іншого боку, це можливість вести запеклий бій, тримати позицію і не сунути свою голову під ворожі кулі», - підкреслюють в People's Project.

Волонтери також повідомили, що ще дві таких «іграшки» після тривалого використання на передовій відправляться на поточний ремонт, а потім - знову в гарячі точки на фронті: «Не будемо конкретизувати: нехай нові позиції турелей стануть приємним сюрпризом для наших бійців і моторошної несподіванкою для терористів».

В People's Project підкреслюють, що експеримент виявився більш, ніж просто вдалим. «Високоточний механізм управління туреллю плюс потужний тепловізор - гарантована смерть ворогам навіть на кілька тисяч метрів. Всі ці «іграшки» дозволяють нашим бійцям уникати поранень і рятуватися від смерті», - повідомляють волонтери і нагадують, що всі роботи над турелями проводяться за благодійні внески.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...