Хіти тижня. "Вимагав 60 тисяч. Коли почув, що грошей нема, сказав "Ваш син - бидло!": Родичі полонених на Донбасі українців розповіли, як Рубан "звільняв" заручників

Сам Рубан, а також люди, які говорили, що є членами його організації, просили гроші за звільнення з полону людей, серед яких і воїни АТО.

Володимир Рубан у залі суду. Ілюстрація:5 канал

Після того, як заарештували голову Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, почали з’являтися історії від родичів заручників. Про це пишуть ФАКТЫ, передають Патріоти України.

За словами Валентини Сурменко, син якої був у полоні, Рубан вимагав у неї 60 тисяч за його звільнення, а коли отримав відмову, обізвав того "бидлом".

"Побачивши по телевізору, що глава центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан став привозити з Донецька «кіборгів», що потрапили в полон, я вирішила, що нарешті знайшла найуспішнішого переговірника. Добула його телефон і зателефонувала. [Він] відразу не відмовив, але висунув вимогу: «Я дам вам номер картки, перерахуйте мені 60 тисяч, тоді будемо розмовляти».

Я навіть не стала уточнювати, гривні або долари він вимагає. Відповіла, що зарплата у мене «копійчана», і пенсія у моєї мами теж. Почувши, що грошей немає, Рубан заявив: «Ваш син – бидло», – і більше не відповідав на мої дзвінки. В результаті Коля (син жінки - ред) пробув у полоні вісім місяців", – розповіла вона.

У полон Микола Сурменко потрапив 24 серпня 2014 року після Іловайського котла. Мати вдавалася до найвідчайдушніших заходів аби визволити сина. У певний момент вона і зверталася до Рубана та безрезультатно. Тоді ж вона передала до СБУ номер картки, на яку Рубан вимагав скинути гроші.

Варто зазначити, що у квітні 2015 року волонтерам таки вдалося звільнити Миколу Сурменка.

Іншу історію ЗМІ розказала волонтер і вимушена переселенка з окупованого Криму Гайде Різаєва. За її словами, її родичі віддали людям, що представилися членами організації «Офіцерський корпус», п’ять тисяч доларів. За ці гроші вони обіцяли звільнити саму Різаєву, яка була в полоні з 22 липня 2014 року.

Після отримання грошей, на наступний день, люди, що представлялися членами «Офіцерського корпусу», повідомили батьку Різаєвої, що доньку розстріляли. Через три дні після жахливої звістки батько помер від інфаркту.

Різаєва вийшла з полону 28 жовтня 2014 року, тоді ж і дізналася про смерть батька.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...