Хіти тижня. Визнаний лідер: У Ле-Бурже Ізраїль представив унікальний беспілотник-камікадзе

Ізраїльська компанія Elbit Systems оголосила про дебют на авіасалоні в Ле-Бурже свого боєприпасу SkyStriker, що барражує над полем бою.

Передбачається, що даний апарат стане першим в лінійці систем що баражують, створюваних Elbit. Баражуючий боєприпас здатний здійснювати пошук і розпізнавання цілей за допомогою розміщеної на його борту високоякісної оптико-електронної системи спостереження, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Баражуючий боєприпас (або безпілотник-камікадзе) - керована зброя, здатна здійснювати тривалий політ над полем бою для пошуку і подальшого ураження цілей вбудованої в нього бойовою частиною. Апарат здатний, наприклад, залетіти в потрібне вікно будівлі і провести підрив.

Максимальна злітна маса апарату SkyStriker становить 35 кг, включаючи інтегровану в безпілотний літальний апарат модульну бойову частину масою 5 або 10 кг, в залежності від поставленого завдання. Максимальна тривалість польоту складає 2 години.

За інформацією Elbit, електрична силова установка безпілотного літального апарату забезпечує йому низьку акустичну помітність, що дозволяє здійснювати застосування системи на низьких висотах.

У компанії Elbit відзначають, що безпілотний літальний апарат може вражати цілі при підльоті під різними кутами. При цьому оператор може скасувати завдання аж до 2 секунд до підльоту до мети і повернути безпілотник до місця старту. Посадка безпілотного літального апарату в цьому випадку здійснюється за допомогою парашута.

Генеральний менеджер підрозділу систем розвідки і спостереження компанії Elbit Елад Ааронсон зазначив, що система SkyStriker дозволить підрозділами тактичного рівня виконувати завдання з меншим ризиком і при цьому з більшою ефективністю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...