Хіти тижня. Загибель Качинського: Слідство заявило про несподівані нові докази

Новий матеріал був залучений до слідства про так звану дипломатичну зраду під час підготовки цього візиту.

Ілюстрація: wz.lviv.uaПротягом останніх тижнів слідство виявило нові докази щодо прогалин польських чиновників у підготовці візиту президента Леха Качинського в російський Смоленськ у 2010 році, що закінчився авіакатастрофою. Про це поінформував керівник Національної прокуратури Польщі, заступник генпрокурора РП Богдан Свенчковський, повідомляє "Укрінформ", передають Патріоти України.

За його словами, новий матеріал був залучений до слідства про так звану дипломатичну зраду під час підготовки цього візиту.

"Останні тижні й місяці принесли несподіваний новий доказовий матеріал. Про нього в публічній сфері раніше нічого не було відомо", - заявив Свєнчковський.

Заступник генпрокурора розповів, що нові матеріали про вину польських чиновників були отримані під час роботи прокуратури та польських спецслужб. Він також додав, що раніше цей матеріал "був десь захований" і висловив переконання, що в зв'язку з цим кінець року принесе "нові важливі процесуальні рішення".

Нагадаємо, в авіакатастрофі під Смоленськом 10 квітня 2010 року загинуло 96 осіб, зокрема президент Лех Качинський. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського розстрілу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...