"Хороша людина з Росії": Стало відомо, кого на Донбасі чекають на зміну ватажку "ДНР" Захарченку

Місцеві проросійські жителі розчарувалися у "фюрері", але вірять, що новий "керівник" може налагодити життя.

Захарченко усі хочуть замінити? Ілюстрація: соцмережі.

Жителі окупованих територій Донбасу не вірять у місцевих ватажків незаконних формувань і чекають, що їх життя змінить на краще ставленик з Росії. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів активіст донецького Євромайдана, колишній бранець бойовиків "ДНР" Володимир Фомічов, передають Патріоти України.

"Вони розчаровані своєю місцевою "владою", яка не змогла зробити їхнє життя нормальним: низькі зарплати, депресивна обстановка в регіоні, промисловість, яка не працює, зв'язку мобільного досі немає", - говорить Фомічов про настрої в окупації.

Він зазначає, що навесні 2014 року прихильників відокремлення від України попереджали про невірність такого кроку і приводили в якості прикладу конфлікти в Абхазії, Придністров'ї та Карабаху. Але сепаратисти не хотіли цього слухати і вірили, що донецький "Шахтар" буде грати в російському чемпіонаті. При цьому жителі непідконтрольних територій до цих пір вірять і чекають, що їх приєднають до Росії.

"У Росію вірять і у Путіна дуже вірять і сподіваються, що коли-небудь він забере Донбас. У мене в колонії було дуже багато таких людей, які говорили, що [ватажок "ДНР" Олександр] Захарченко, можливо, і хороший керівник, але є проблеми, а от якщо Володимир Володимирович візьметься за нас і поставить нам хорошу людину з Росії, то все у нас буде добре", - констатує Фомічов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...