"Хотілося б побачити дім, але страшно потрапити на підвал": Переселенка з Горлівки розповіла про війну на Донбасі та своє нове життя

Щоб виїхати з Горлівки цілими й неушкодженими, у 2014-му році на блокпостах сепаратистів потрібно було сплатити певну суму грошей.

Окупована Горлівка. Фото: day.kyiv.ua.

Медик Олена Кононихін із міста Горлівка Донецької області, що на початку 2014 року переїхала з чоловіком у Чернівці, розповіла про війну на Донбасі. Відео опубліковане на Уoutube-каналі інформаційного агентства АСС, передають Патріоти України.

За словами переселенки, вони з чоловіком 14 років займалися бізнесом. Але влітку 2014 року, коли розпочалися бойові дії на Донбасі, довелося виїхати з рідної Горлівки. "У нас із чоловіком був креативний простір здорового життя. Ми проводили семінари, тренінги, пояснювали людям, як їм бути більш здоровими, більш щасливими. Коли стався Іловайський котел, ми зрозуміли, що двома тижнями не обійдеться. Було дуже тяжко, ми зустрічались із тими людьми, які були нашими друзями. 2014 рік був одним із найдраматичніших у моєму житті. Тому що ми тоді втратили все: бізнес, друзів. Життя нас поставило по різні боки розуміння", – розповіла Кононихіна.

Щоб виїхати з міста цілими й неушкодженими, на блокпостах сепаратистів потрібно було сплатити певну суму грошей. Подружжя медиків просто сіло на свою машину і поїхало Україною, доки не закінчилися гроші. Зупинилися вони в Чернівцях.

За словами переселенки, додому повертатися вона не має бажання, бо "можна опинитися у підвалі". "Це біль, це речі, які викликають біль, бо ти не можеш заїхати додому, забрати їх. Теоретично можна поїхати, але , буду говорити відверто – страшно. Бо можна опинитись у підвалі", – зізналася Кононихіна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...