Хотів заробити: Українська розвідка викрила контрактника ЗСУ, який "зливав" інформацію бойовикам "ДНР"

Затриманий не лише постачав ворога інформацією про дії та позиції української армії на Донбасі, але й викрадав та продавав військове майно.

Ілюстрація:iPress.ua

У лавах Збройних сил України викрили зрадника, який хотів перейти на бік так званої “ДНР” та “зливав” контрольованим Росією бойовикам інформацію. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, зазначають Патріоти України.

– В середні липня військовою контррозвідкою СБУ зі складу Об’єднаних сил, за сприяння командування військової частини, викрито військовослужбовця ЗС України, який “зливав” бойовикам інформацію про дії та позиції ЗС України в районі проведення операції Об’єднаних сил, а також викрадав та продавав військове майно, – йдеться у повідомленні.

24-річний контрактник передавав інформацію щодо позицій та військової техніки ЗС України в районі проведення ООС бойовику “ДНР”, сподіваючись отримати грошову винагороду.

З метою особистого збагачення та послаблення боєздатності підрозділу затриманий викрав та продав військове та надане волонтерами майно і спорядження на суму понад 50 тис. грн.

За матеріалами військової контррозвідки слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України (Викрадення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

Триває досудове слідство. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...