Хто наступний?: Київрада відмовилася від використання російського ПЗ

Також Київміськрада має намір забезпечити технічний і криптографічний захист інформації у сфері житлово-комунального господарства.
Київська міська рада. Фото: www.kmr.gov.ua.

Київська міська рада відмовилася від використання органами місцевого самоврядування російського програмного забезпечення (ПЗ). За відповідний проект рішення проголосували 80 депутатів при мінімально необхідних 61, передають Патріоти України із посиланням на Українські Новини.

Відповідний документ пропонує заборонити використання програмного забезпечення телекомунікаційного обладнання, розробленого і виготовленого російськими компаніями. Ця заборона поширюється на місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, а також комунальні підприємства, установи та організації.

Також забороняється використання ПЗ країни-агресора для закупівель. Згідно з проектом рішення, протягом року пропонується розробити і запровадити українські програмні продукти, якими будуть користуватися органи місцевої влади та комунальні підприємства.

Також Київміськрада має намір забезпечити технічний і криптографічний захист інформації у сфері житлово-комунального господарства. До кінця року планується створити загальноміську систему нарахувань за житлово-комунальні послуги.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...