Хуліган, Бойкот, Ледар: Прізвища, які набули загального значення

Що в імені тобі моєму?

Фото: livejournal.com


Кожен з нас мріє зберегти своє прізвище у віках. Однак родове ім'я іноді настільки приживається, що втрачається зв'язок з його власником. Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости, пропонують своїм читачам добірку слів, які, насправді, прізвища. Бефстроганов та Олів'є не згадуємо.

1. Хуліган - прізвище ірландської сім'ї, що вирізнялася буйною вдачею. Найвідомішим Хуліганом був молодий Партік, герой поліцейських хронік.

2. Бойкот. Британець Чарльз Бойкот працював керуючим в ірландському маєтку. Одного разу працівники влаштували страйк і стали ігнорувати англійця. Продовження ви знаєте

3. Ледар. Німецький лікар Християн Іванович Лодер відкрив заклад мінеральних вод, крім вод він радив пацієнтам швидку ходу протягом трьох годин на день. місцеві жителі, дивлячись на всю цю метушню, придумав вислів «ледаря ганяти». Підозрюю, що московські фітнес-клуби Доктор Лодер- теж спогад про нього.

4. Шарлатан. Слово шарлатан походить від імені французького лікаря Шарля Латена. Він проводив безглузді операції, обіцяючи повне одужання, і, отримавши гроші, переховувався.

5. Галіматья. Французький лікар Галлі Матьє вірив у цілющу силу сміху. Він лікував пацієнтів реготом, для чого смішив їх анекдотами та іншою нісенітницею.

6. Меценат. Першого з відомих історії меценатів звали ... Гай Цільній Меценат. Був щедрим спонсором Вергілія та Горація.

Були ще Етьєн де Силует, Джон Монтегю IV граф Сендвіч, Генерал Джеймс Томас Браднелл сьомий граф Кардиган. Ну, і, звичайно, Блютус. Розробники назвали всім відомий блютус на честь короля Харольда I Синезубого, вікінга. Харольд жив у десятому.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...