Кличко може прославитися на Троєщині не тільки велодоріжкою: японці форсують проект метро на 300-тисячний масив

Щоправда, перед цим київська влада має довести японцям, що гідна їхньої допомоги, продемонструвавши реальні результати у попередніх проектах.

Нічна Троєщина. Фото: соцмережі.

Кошти на будівництво в Києві гілки метро на Троєщину може виділити Японія, за умови успішної реконструкції Бортницької станції аерації. Про це в четвер, 17 грудня, заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передають Патріоти України з посиланням на НБН.

«Існує потенціал фінансування будівництва метро на Троєщину в Києві японцями», - сказав ЦТС пан Пивоварський. Він підкреслив, що кредит може бути виділений в тому випадку, якщо столична влада успішно реалізує реконструкцію Бортницької станції аерації, кошти на яку також надала Японія.

Також він зазначив, що додатковим аргументом для японців може стати хороша фінансова дисципліна аеропорту «Бориспіль», у якого теж є кредит від Японії. Нагадаємо, міська влада шукає інвесторів для будівництва метро на Троєщину. Наміри інвестувати 200 млн дол. у будівництво метро висловлювала Польща, також були досягнуті домовленості щодо першої черги будівництва, від станції «Подільська» до станції «Райдужна», довжиною 5,9 км з п'ятьма станціями. Термін реалізації проекту - 3 роки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...