Колосальна сума: У Міноборони оцінили прямі збитки від війни на Донбасі

За попередніми розрахунками, загальна сума прямих збитків України складає близько 50 мільярдів доларів.
Росіяни свідомо руйнують на Донбасі інфраструктуру та знищують підприємства. Фото: соцмережі.

Прямі втрати України від конфлікту в Донбасі становлять близько 50 млрд доларів. Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак на семінарі щодо безпеки в Чорноморському регіоні, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"На сході України зруйновано об'єкти енергетичної, транспортної, соціальної та інших інфраструктур. Люди залишилися без робочих місць. За попередніми розрахунками, загальна сума прямих збитків України складає близько 50 мільярдів доларів", - сказав Руснак.

Він нагадав, що через ескалацію конфлікту на Донбасі погіршилася гуманітарна ситуація. "Цивільне населення потребує першочергового вирішення питань щодо водо-, світло- та газопостачання, санітарного забезпечення і сприяння у дотриманні гігієни, продовольчої безпеки та харчування, забезпечення тимчасовим житлом, організації розміщення та медичного обслуговування", - сказав заступник міністра.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...