Коли у Києві відбудеться відкриття новорічної ялинки (відео)

Уже традиційно церемонія запалювання вогнів на головному символі Нового року в столиці пройде в свято святого Миколая, 19 грудня.

Новогодній ярмарок. Фото: smile-tour.pl.ua

Відкриття ялинки в Києві дасть офіційний старт новорічним святам в столиці. Яскраві вогні на головній зимової красуні країни запаляться вже зовсім скоро і наповнять місто чарівною атмосферою наближається Нового року і Різдва. Коли відкриття ялинки в Києві і яка програма чекає бажаючих першими побачити святкове сяйво гірлянд, розповість Styler. Про це повідомляють Патріоти України.

Відкриття новорічної ялинки в Києві: коли, де, у скільки

Уже традиційно церемонія запалювання вогнів на головному символі Нового року в столиці пройде в свято святого Миколая, 19 грудня. Після подій євромайдан, київську ялинку було вирішено перенести з Майдану Незалежності. Уже два роки зелену красуню встановлюють на Софійській площі, яка стає основним майданчиком святкових гулянь в столиці.

Відкриття ялинки в Києві відбудеться о 20:00 за участю представників державної влади. Право запалити гірлянди належить господареві новорічних свят - Святому Миколаю.

Ялинка - рекордсменка

Новорічна ялинка в Києві 2016 з висоті перевершила торішню на 2 м. Це 26 метрове дерево вагою близько 10 тонн привезли з Івано-Франківської області на спеціальному автотранспортере, а для доставки його на Софійську площу довелося перекривати рух на кількох вулицях.

Ялинці з карпатського лісу вже 86 років. Ялинку прикрасять гірлянда з 42 тис. ліхтариків, довжина якої складе 3 км. Основним кольором чарівних вогників в цьому році став жовтий. Спеціально для головного новорічного дерева стани майстра з Яворівщини виготовили тисячу унікальних дерев'яних іграшок у вигляді пташок, ангелков і інших святкових персонажів.

Відкриття ялинки в Києві: програма заходів

Головними майданчиками для новорічних і різдвяних ярмарків у столиці стануть Софійська та Михайлівська площі, а також Володимирський проїзд. На Софійській площі біля ялинки розміститься сцена, фото-зони і 10 фуд-кортів зі смачними святковими частуваннями.

Михайлівська площа стане містечком розваг з різними атракціонами, в тому числі новорічної каруселлю, гірками і колесом огляду. Також тут протягом усіх свят буде проходити виставка ледняих скульптур. Художники і майстри рукоділля з різних куточків країни представлять результати своєї творчості в Місті майстрів на Володимирському проїзді.

Тут можна буде побачити і купити hand-made вироби з натуральних матеріалів, святкові сувеніри та прикраси. Фото: Новорічний ярмарок на Софійській площі (smile-tour.pl.ua) На урочистій церемонії відкриття новорічної ялинки в Києві 19 грудня, в День Святого Миколая, виступить український оркестр народних інструментів, хорова капела, театр фольклору "Берегиня", українські зірки ( KISHE, Маша Собко, дует Анна-Марія), фіналісти дитячого «Голосу" (Еліна Іващенко, Влад Феничка і Андрій Бойко), хореографічні колективи, балет Foresight. Офіційну програму відкриття ялинки в столиці опублікували на своїй сторінці в Facebook організатори свята Folk Ukraine.



Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...