Колишній командир військової частини в Калинівці був засуджений за халатність - ЗМІ

Як виявило розслідування, військова частина придбала протипожежне обладнання в сумнівної фірми.

Ілюстрація:24 Канал

В кінці квітня поточного року командира військової частини в Калинівці Вінницької області, де 26 вересня сталися вибухи на складах з озброєнням, засудили за халатне ставлення до служби в умовах особливого періоду. Про це повідомляє ТСН з посиланням на рішення Калинівського районного суду Вінницької області, опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

За даними УНІАН, 7 липня 2015 командиром військової частини був призначений Ігор Малежик, а за станом на 26 вересня 2017 року посада займав Микола Батюк.

"На підставі наказу начальника Генерального штабу №417 від 7 липня 2015 полковник Ігор Малежик призначений на посаду командира військової частини А1119 (м Калинівка Вінницької області, вул. Арсенальна) і приступив до виконання обов'язків за посадою", - йдеться в документі.

За даними слідства, 23 лютого 2016 року військова частина А1119 в особі її командира уклала договір про закупівлю пожежно-технічного майна за бюджетні кошти в СПД на загальну суму 188 738 гривень 80 коп.

Зокрема, мова йде про 131 вогнегасник ОП-5, 42 вогнегасники ОУ-5 (ВВК-3,5), 24 брезентових кошми, 35 шкіряних краг, 18 поясів пожежних, 74 пожежних рукава д.51 "Т" (полотно), 30 пожежних рукавів Д66 "Т" (полотно), 30 пожежних рукавів Д77 (полотно), 6 ручних пожежних стволів РСК 50, 2 пожежних рятувальних мотузка L = 30 м, 10 пожежних рукавів д.51 мм "К" ГР.

Крім цього, згідно з умовами договору, полковник повинен був розрахуватися з постачальником після надходження в частину протипожежного майна. Однак Малежик підписав платіжне доручення про переведення бюджетних коштів до отримання товарів, не впевнившись у факті отримання частиною майна і не встановивши його стан, чим завдав збитків державі на суму понад 188 тисяч гривень.

Під час судового процесу військовий визнав свою провину і уклав угоду з військовою прокуратурою, тому замість 2 років позбавлення волі суд призначив йому покарання у вигляді 2 років службового обмеження з відрахуванням із суми його грошового забезпечення в дохід держави в розмірі 10 відсотків.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...