Компанія з РФ, яка допомагала незаконній поставці турбін Siemens в анексований Крим, потрапила під санкції США

Керівництво компанії тепер волає, що підстави для включення їх до списку санкцій, не відповідають дійсності.

Ілюстрація:energybusinesseurope.com

Компанія "Силові машини" Олексія Мордашова, що потрапила до списку санкцій США, назвала введення обмежень незаконним. У компанії заявили, що не мали відношення до потрапляння турбін Siemens в окупований Крим всупереч санкціям. Про це йдеться в повідомленні "Силових машин", що надійшло в РБК, передають Патріоти України.

"Що стосується формальної сторони підстав для включення до списку санкцій, то вони є надуманими і абсолютно не відповідають дійсності", - відзначається в повідомленні.

Уточнюється, що "Силові машини" в якості міноритарного акціонера разом з Siemens входять в спільне підприємство "Сіменс технології газових турбін", тому всі рішення, в тому числі щодо укладення контрактів, приймаються представниками мажоритарного акціонера, тобто німецької компанії Siemens.

"Компанія "Силові машини" не мала ніякого відношення до укладення цього контракту. Також нам не було нічого відомо про маршрут переадресації поставок цих турбін. У зв'язку з цим СП подало позов до російського суду до своїх контрагентів через відвантаження турбін не за призначенням", - йдеться в повідомленні.

В "Силових машинах" також звернули увагу, що Siemens не була включена до списку санкцій, і висловили надію, що американські відомства "об'єктивно розберуться в ситуації і знімуть необгрунтовані санкції з ПАТ "Силові машини".

У компанії стверджують, що не відповідає дійсності заява Мінфіну США про нібито публічну заяву генерального директора ПАТ "Силові машини" про підтримку інфраструктурних проектів у Криму.

Як стало відомо, Міністерство фінансів США 26 січня включило "Силові машини" до списку санкцій. Обмеження були введені відносно громадян та компаній, які брали участь в постачанні турбін Siemens в Крим, а також підтримали "незаконну торгівлю вугіллям" з тимчасово окупованих територій Донбасу.

У списку санкцій опинилися заступник міністра енергетики Андрій Черезов, директор департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці Міненерго Євген Грабчак, а також гендиректор ТОВ "ВО" Технопромекспорт "(структура" РОСТЕХ ", яка поставила турбіни Siemens в Крим і будує там електростанції) Сергій Топор-Гілка. Також санкції були введені проти кількох "дочок" "Сургутнафтогазу" і ТОВ "Євро Полюс", пов'язаного з бізнесменом Євгеном Пригожиним.

У міністерстві пояснили, що по відношенню до "Силових машин" санкції ввели через те, що гендиректор компанії публічно підтримав інфраструктурні проекти в Криму, а сама компанія "надавала матеріальну, фінансову, технічну або іншу підтримку ВО "Технопромекспорт".

"Дочки" "РОСТЕХ" в 2015 році купили у "Сіменс технології газових турбін" чотири турбіни для будівництва електростанції в Тамані. Однак обладнання всупереч санкціям Євросоюзу опинилося в окупованому Росією Криму.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...