Кому потрібно остерігатися смертельного грипу найбільше, - експерт

У 2009-му році пік смертності від цього штаму вірусу грипу припав на вік від 25-и до 49-ти років. Цього року, схоже, буде те ж саме.

Лікування потрібно починати відразу. Фото: www.turkiyede.com.tr.

Вірус грипу вражає специфічні групи ризику. Про це у коментарі Сегодня розповіла Ольга Голубовська, професор, завідуюча кафедрою інфекційних хвороб НМУ імені Богомольця, головний позаштатний інфекціоніст МОЗ України, передають Патріоти України.

"Хворі на цукровий діабет та з інсулінорезінстентністю, хворі з бронхіальною астмою, з серцево-судинними захворюваннями, вагітні жінки, люди з надмірною масою тіла є групою ризику для важкого протікання грипу. І навіть ті, які тривало вживають аспірин (ацетилсаліцилову кислоту), наприклад, для профілактики кардіологічних захворювань - сердечники. Ці всі люди відносяться до груп підвищеного ризику захворювання на грип", - зазначає вона.

Також, за її словами, цей вірус найбільш небезпечний для людей молодого, працездатного віку. "У 2009-му році пік смертності від цього штаму вірусу грипу припав на вік від 25-и до 49-ти років. Цього року, схоже, буде те ж саме. Але повний аналіз ми зможемо зробити тільки після закінчення епідсезону", - додала Голубовська.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...