"Контролювати усіх!": Ватажки "ДНР" вирішили залишити жителів окупованих територій без мобільного зв'язку з зовнішнім світом

У Донецьку було прийнято рішення щодо цілеспрямованого виведення з ладу базових станцій операторів стільникового зв'язку, розташованих на тимчасово окупованих територіях Донбасу і поблизу лінії розмежування.

Сім-карта мобільного оператора терористів. Фото: gorlovka.today.

Самопроголошене керівництво "ДНР" намагається унеможливити користування місцевими жителями послугами українських операторів мобільного зв'язку на користь місцевого оператора "Фенікс", щоб контролювати розмови і повідомлення абонентів. Про це повідомили у службі зв'язків з громадськістю ГУ розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

"24 березня на спільній нараді за участю директора "народного" оператора мобільного зв'язку "Фенікс" "ДНР" А.Резніченко було прийнято рішення щодо цілеспрямованого виведення з ладу базових станцій операторів стільникового зв'язку, розташованих на тимчасово окупованих територіях Донбасу і поблизу лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, на думку "ДНРівців", це змусить місцеве населення відмовитися від послуг українських компаній на користь "Фенікса" і дозволить російському командуванню проводити систематичні акції пропаганди, повністю контролювати розмови і повідомлення місцевих жителів. До того ж зазначається, що військові РФ будуть отримувати комісійну винагороду за залучення нових абонентів.

"23 березня адміністрацією президента Росії прийнято рішення виділити 25 млн російських рублів "міністерству зв'язку ДНР" на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, а також станцій-ретрансляторів Тореза та Горлівки", - додали розвідники. Водночас через корумпованість ватажків "ДНР" відповідальність за цільове використання коштів покладена на начальника Центру інформаційного протиборства полковника ЗС РФ Костянтина Карпова. "Виділення такої значної суми на пропаганду в умовах стагнації російської економіки вказує на пріоритети воєнно-політичного керівництва Росії та нехтування інтересами пересічних громадян", - наголосили в ГУР.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...