Корупція і підтримка окупанта: Київське метро за завищеними цінами закупило російські двигуни

"Київський метрополітен" придбав двигуни за майже вдвічі більшою ціною.

Метро у Києві. Фото: university.axipix.ru.

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" уклало договір на постачання електродвигунів на більш ніж 4,5 мільйонів гривень. Видання Наші гроші з посиланням на Вісник державних закупівель повідомляє, що 21 жовтня "Київський метрополітен" за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "Вагон трейдінг" щодо постачання електродвигунів для ескалаторів, передають Патріоти України.

Сума закупівель становила 4,55 мільйонів доларів. Загалом було придбано два види електродвигунів, виробником яких виявився московський завод ЗВІ.

До слова, в Росії двигуни серії В-10 С-132L продають по 973 тисяч рублів, що становить приблизно 310 тисяч гривень. Водночас "Київський метрополітен" придбав їх за майже вдвічі більшою ціною. Нагадаємо, 10 січня набула чинності постанова Кабінету міністрів про заборону ввезення на територію України російських товарів. У переліку забороненої продукції перебуває й обладнання для залізниць, трамвайних колій, дизель-електричні локомотиви та інше.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...