
Помідори є одними з найкорисніши овочів, адже містять багато клітковини, вітамінів, мінеральних речовин та антиоксидантів. Та в сезон томатів декому все ж варто утриматися від вживання цього продукту, інформують Патріоти України.
1. Помідори протипоказані людям, які страждають від гастриту, гострого панкреатиту, мають підвищену кислотність та виразку шлунка.
2. Оскільки помідори мають сильним жовчогінну дію, їх не можна їсти при наявності каменів у жовчному міхурі.
3. Людям, схильним до алергічних реакцій, варто обережно їсти червоний овоч.
4. Підвищення в організмі концентрації щавлевої кислоти, яка міститься у помідорах, може спричинити сильні болі і нашкодити людям з хворими суглобами.
5. При захворюваннях серцево-судинної системи, особливо при гіпертонії, через високий вміст солі протипоказані мариновані помідори.
Аби не виникало проблем з травленням, помідори не варто поєднувати з м'ясом, рибою, хлібом і яйцями. А також не варто запивати трапезу томатним соком.
Популярний міф про те, що у жінок мозок деградує швидше, ніж у чоловіків, спростували науковці з Університету Осло. Як виявилося, процес нормального старіння не чинить на жіночий мозок сильнішого впливу, ніж на чоловічий. Про це йдеться у дослідженні, ...
Китайський біотехнологічний стартап Lonvi Biosciences заявив про розроблення експериментальної пігулки з екстрактом виноградних кісточок, яка, за словами компанії, здатна суттєво подовжити тривалість життя людини - аж до 150 років, передають Патріоти У...