Корисні не усім: Кому не можна їсти томати

Аби не виникало проблем з травленням, дієтологи радять помідори не поєднувати з м'ясом, рибою, хлібом і яйцями.

Помідори корисні, але не усім. Ілюстрація: соцмережі.

Помідори є одними з найкорисніши овочів, адже містять багато клітковини, вітамінів, мінеральних речовин та антиоксидантів. Та в сезон томатів декому все ж варто утриматися від вживання цього продукту, інформують Патріоти України.

1. Помідори протипоказані людям, які страждають від гастриту, гострого панкреатиту, мають підвищену кислотність та виразку шлунка.

2. Оскільки помідори мають сильним жовчогінну дію, їх не можна їсти при наявності каменів у жовчному міхурі.

3. Людям, схильним до алергічних реакцій, варто обережно їсти червоний овоч.

4. Підвищення в організмі концентрації щавлевої кислоти, яка міститься у помідорах, може спричинити сильні болі і нашкодити людям з хворими суглобами.

5. При захворюваннях серцево-судинної системи, особливо при гіпертонії, через високий вміст солі протипоказані мариновані помідори.

Аби не виникало проблем з травленням, помідори не варто поєднувати з м'ясом, рибою, хлібом і яйцями. А також не варто запивати трапезу томатним соком.

Джерело: 24 канал

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...