Крадії антикваріату збагатились на 2 000 000 євро, поцупивши книги Ньютона, Галилея і Коперника

Такий зухвалий вчинок обурив не лише експертів, але й світові спільноти, адже серед викраденого - праці датовані 15-16 століттям.

Крадіжка антикварних книг у Лондоні. Фото antikvar.kh.uaЗа інформацією Daily Mail, вартість 160 антикварних рідкісних книг, які зберігались у Лондоні і датовані 15-16 століттям, складає близько £ 2 млн. За словами експертів, перлиною серед поцуплених книг, було видання Миколи Коперника, яке оцінюється в £ 215,000, повідомляють Патріоти України з посиланням на Лига.Новости.

У зниклому виданні Коперника 1566 року описується одна з його головних теорій про те, що Сонце знаходиться в центрі Всесвіту. За словами поліції, троє злочинців зламали складну систему захисту і пробралися в склад, де зберігалися книги, через дах.

Серед вкрадених книг також наукові праці Галілео Галілея, Ісаака Ньютона, Леонардо да Вінчі. Крім того, викрали видання "Божественної комедії" Данте, що датується 1569 роком. Зазначається, що книги були, ймовірно, вкрадені на замовлення. За словами експертів, ці стародавні наукові та літературні праці неможливо буде продати ні в одному аукціонному домі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...