Крали мільйонами: У лікарні "Охматдит" медсестри для маленьких пацієнтів продавали безкоштовні препарати

Правоохоронці зібрали матеріали, що підтверджують причетність до скоєння злочину двох медичних сестер лікарні. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Ілюстрація:Новое время

У Києві поліція викрила працівників лікарні "Охматдит" в організації злочинної схеми з продажу безкоштовних препаратів пацієнтам. Двом медичним сестрам інкримінують привласнення медичних препаратів на суму понад 3,8 млн гривень. Про це повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України, інформують Патріоти України.

Правоохоронцями були викриті системні факти протиправної діяльності медперсоналу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». В рамках кримінального провадження слідчі і оперативники встановили, що працівники лікарні, будучи матеріально відповідальними особами і наділеними повноваженнями щодо можливості отримання, зберігання і контролю препаратів, організували схему привласнення лікарських засобів. Препарати, які повинні були надаватися безкоштовно, реалізовувалися пацієнтам лікарні. Однак, в документах зазначалося про видачу даних лікарських засобів хворим.

Оперативники управління захисту економіки в м.Києві Нацполіціі, слідчого відділу Шевченківського управління поліції під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №10 зібрали матеріали, що підтверджують причетність до скоєння злочину двох медичних сестер НДСЛ «Охматдит». Їм інкримінують привласнення медичних препаратів на суму понад 3,8 млн гривень.

В даний час медичним працівникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...