"Краще б аби міністри побачили картинки Донбасу десь в Широкиному і Авдіївці", - Ірина Геращенко вважає, що герру Штайнмаєру та мос'є Еро варто було поплазувати трохи у фронтовій зоні

Цікаво було б почути думку європейських політиків, як в Широкиному проводити вибори і чи готові вони надіслати туди громадян Німеччини і Франціі спостерігачами.

Активісти Краматорська нагадали європейцям, що не хочуть більше "русский мир". Фото: "Фейсбук"

Перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко вважає, що краще б міністри закордонних справ Франції і Німеччини Жан-Марк Еро і Франк-Вальтер Штайнмаєр під час свого візиту на Донбас відвідали території ближче до лінії розмежування. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Ось що написала Геращенко: "Під час візиту до Краматорська і Слов'янська міністр закордонних справ Франціі Ж. М. Еро і головуючий в ОБСЄ міністр закордонних справ Німеччини Ф.В. Штанмаєйер разом з украінським колегою П. Клімкіним відвідали офіс СММ ОБСЄ , заслухали доповідь про роботу моніторингових місій, подивилися на реконструкцію зруйнованого бойовиками моста у Слов'янську, який обіцяють закінчити до кінця року( до речі, деякі дороги вже відремонтували), і центр психологічної допомоги переселенцям, що було створено за підтримки німецького уряду.

Звичайно, краще б, аби міністри побачили картинки Донбасу не лише відродженого і відновленого , але й ближче до лініі фронту, десь в Широкиному і Авдіівці. Бо цікаво почути іх думку, як в Широкиному проводити вибори і чи готові вони надіслати туди громадян Німеччини і Франціі спостерігачами. Але важливо, що міністри взагалі виіхали з Києва, значить, будемо запрошувати і в Широкине. Тиснути, що варто своіми очима побачити, як там все " підготували" бойовики до виборів....

Українська сторона ( і міністр Клімкін, і голова Донецької ОВЦА Жебрівський, і я ) доносили єдину позицію: Україна прагне миру і тому ми вимагаємо від світу реалістичної і правдивої оцінки російської агресії в Криму і на Донбасі, припинення вогню не на день, тиждень чи місяць, а назавжди. Ми вимагаємо виведення іноземноі російськоі зброі і найманців, відновлення контролю над кордоном, негайного звільнення заручників.

До речі, родини заручників прийшли до офісу СММ ОБСЄ в Краматорську з надією поспілкуватися з міністрами, просити іх звільнити заручників , активізувати це питання в нормандському форматі. Але іноземні гості до них не вийшли, на жаль. Ми з Павлом Клімкіним спілкувалися з мамами і дружинами самі.

Європейці не дуже люблять погані новини, сльози, біль, страждання...... Але ми будемо доносити ім правду про Донбас, де сьогодні сльози і біль, і страждання - через російську агресію . І щоб це припинилося- потрібні не псевдовибори під "градами", а сталий режим тиші, виведення російських військ , контроль над кордоном. А тоді ми самі розберемося у своій хаті, і відновимо Донбас, як зараз працюємо над відбудовою Слов'янську. Позиція європейських партнерів щодо ситуаціі на Донбасі має бути адекватною. І поки що жодних передпосилок для розгляду політичного блоку питань мінських угод , на жаль, немає. Бо стріляють, бо Москва вже говорить, що не обіцяла тиші, бо не відпускають заручників, бо немає кордону. Ніяких виборів в таких умовах, звичайно, бути не може".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...