Кремль готується до захоплення нових територій на Донбасі, - розвідка

Ситуація за 10 днів до Дня Незалежності залишається дуже складною

Вадим Скібіцький. Фото: скріншот з відео.

РФ використовує всі важелі впливу на Україну. Про це в ефірі 5 каналу заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

За його словами, однозначно РФ підтримуватиме нестабільну ситуацію, особливо в безпековій сфері, на окупованих територіях. Він вважає, що це і як наслідок пропагандистських заходів на окупованих територіях, так і активна підготовка зараз йде до навчання "Кавказ-2016".

"На сьогодні Росія використовує саме гібридний сценарій за всіма напрямками – політичним, інформаційним, військовим, економічним, тобто РФ використовує всі важелі впливу і тиску на Україну, насамперед, щоб ми погодились на виконання Мінських домовленостей, на питання врегулювання ситуації щодо окупованих територій на тих умовах, які пропонує РФ", – пояснив Скібіцький.

Він також додав: "Ми теж не виключаємо силовий сценарій, розширення збройної агресії РФ проти нашої держави, тому що основна мета Росія сьогодні не досягнута. Вона не встановила контроль над територією нашої держави".

За його словами, "найближча задача у РФ може бути – вихід до адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей так званих "народних республік" для того, щоб підвищити їх статус і сказати, що ось є "народні республіки", які розташовані в рамках адміністративних кордонів цих областей, мовляв, давайте нам статус окремий, або інші питання, які зараз активно висуває РФ в рамках політичного врегулювання цього конфлікту".

На запитання ведучої, чи справді, на його думку, Путін хоче зіпсувати українцям святкування Дня Незалежності, Скібіцький сказав: "Якщо взяти і реально подивитися на ситуацію, то РФ вже розпочала заходи, аби зіпсувати нам можливості для святкування Дня Незалежності. І це почалося набагато раніше, ніж прогнозували аналітики та інші посадові особи. А щодо взагалі переміщення військ, нарощування угруповань, діяльності окупаційних військ, як на території Криму, так і на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, то напруга там залишається такою ж, як вона була на початку року, а по-друге, РФ зовсім не збирається виконувати Мінські домовленості щодо відведення техніки і припинення провокаційних обстрілів наших позицій. Ситуація за 10 днів до Дня Незалежності залишається дуже складною".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...