Кремль не дочекається від Трампа "Великої угоди", - Rzeczрospolita

Можливість для президента США налагодити дружній діалог з Путіним вкрай обмежена.

Путін та Трамп ні про що не домовляться? Фото: 112 Україна.

Обіцянка президента США Дональда Трампа провести «велику угоду» з Росією, яку він дав під час виборчої кампанії в 2016 році, залишилася лише словами: на сьогоднішній день у Трампа «зв'язані руки», та й плани його кардинально змінилися. Такими висновками на сторінках польського видання Rzeczpospolita поділився оглядач Єнджей Білецький, передають Патріоти України.

Він зазначає, що можливість для президента США налагодити дружній діалог з Путіним вкрай обмежена. Зокрема, не сприяє цьому триваюче розслідування зв'язків між штабом Трампа і Кремлем під час президентської кампанії минулого року, яке в гіршому випадку загрожує американському лідерові імпічментом.

Ще одна перешкода для Трампа - законопроект про посилення санкцій проти РФ, схвалений Сенатом минулого тижня. Однак, підкреслює Білецький, і дії держави-окупанта не сприяють примиренню Москви і Вашингтона: Росія як і раніше не йде на співпрацю зі Штатами в Сирії, відмовляється виконувати вимоги мінських угод по Донбасу, відкидає угоду про ядерне роззброєння.
Оглядач зазначає, що Трамп не готує Кремлю таких «подарунків», як його попередник Барак Обама, який свого часу відмовився від розміщення в Польщі і Чехії систем ПРО заради «перезавантаження» відносин з РФ. Навпаки, нинішній господар Білого дому в ході візиту до Варшави 6 липня має намір показати, що за «класичною республіканською традицією» буде вести переговори з Путіним з позиції сили.
«Президент не тільки не хоче відмовлятися від зміцнення сил США в Центральній Європі, а й планує підтвердити в польській столиці прихильність Америки захисту союзників по НАТО», - пише Білецький. За його словами, не став реальністю ще один намічений Трампом дипломатичний маневр - спроба ізолювати Китай за рахунок більш тісної співпраці з Росією. У підсумку вийшло навпаки - Вашингтон зблизився з Пекіном з метою зупинки розробки Північною Кореєю ядерної зброї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...