Кремль зрадив їх і використовує, як гарматне м'ясо: Військовий аналітик про деградацію та деморалізацію "армій Л/ДНР"

Проблеми цих "армій" - недоукомплектованість і відсутність мотивації, адже сьогодні бойовики не розуміють, "за що їм воювати", пояснив Олексій Арестович.

Ілюстрація:espreso.tv"Армії" донбаських "республік" стрімко деморалізуються і втрачають боєздатність. Про це Обозревателю розповів військовий аналітик Олексій Арестович, повідомляють Патріоти України.

Відповідаючи на прохання оцінити нинішнє стані "армій" "ДНР" та "ЛНР", він зауважив, що так звані Перший і Другий армійські корпуси насправді представляють собою підрозділи регулярної армії Російської Федерації, які "підкоряються територіальному командуванню в Ростові-на-Дону" і доукомплектовані "за рахунок громадян України, декласованих елементів та інших".

Як і в будь-якій "армії перехідного типу", проблеми цих "армій" - недоукомплектованість і відсутність мотивації, - сказав Арестович.

У цьому контексті він зауважив: "Вони ж всіх ідейних повбивали, бо ідейний - значить некерований. Якщо у людини є ідея, вона буде керуватися ідеєю, а не наказами Москви. Їх всіх убили, залишилися тільки слухняні". Але на тлі "загальної економічної і соціальної деградації" навіть "слухняні", що залишилися, усвідомили, що Кремль зрадив їх і "використовує як м'ясо", - переконаний аналітик.

"Спочатку вони розраховували на те, що їх приймуть до складу Росії, вони тягнулися на історичну батьківщину, а їм кажуть: ні, залишайтеся в складі України, нехай навіть з особливим статусом. Який у них буде моральний стан після цього? Їм або в могилу, або під амністію, або навтьоки", - сказав Арестович.

Він додав: сьогодні бойовики не розуміють, "за що їм воювати". "За те, що їх в особливому статусі повернуть в Україну і вони потраплять під переслідування українських спецслужб? Це ж маразматична ситуація".

Таким чином, "армії" "стрімко деморалізуються, а якщо деморалізуються, то боєздатність їх різко падає", - констатував аналітик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...