Кремлю час "зливати" старих "друзів": Лавров міг здати США Асада, - експерт

Результатом переговорів міністра закордонних справ Росії з Держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і президентом Дональдом Трампом може стати відставка Башара Асада, але з певними гарантіями.

Трамп і Лавров. Фото: Lenta.ru.

Пожвавлення переговорного процесу між Росією і США говорить про те, що Україні потрібно грати на випередження. Вочевидь, першим питанням, яке обговорювали Лавров, Тіллерсон і Трамп, була Сирія. Але в питанні розв’язання конфлікту на Донбасі Україна певним чином є заручницею вирішення питання Сирії. Таку думку сайту "24" висловив політичний експерт Сергій Постоловський, передають Патріоти України.

За його словами, результатом переговорів міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з Держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і президентом Дональдом Трампом може стати відставка глави Сирії Башара Асада, але з певними гарантіями його фізичної безпеки.

"Якщо США і Росія домовляться про відставку Асада, то виникає питання, що взамін отримає Росія? Кремль, зрозуміло, захоче отримати вплив на Україну. Цього не відбудеться в тому масштабі, як хоче Москва. Однак не виключено, що США через Європу можуть посилити тиск на Україну, щоб на законодавчому рівні було ухвалено надання Донбасу особливого статусу", – вважає Постоловський.

При цьому, за його словами, якщо Україна не погодиться на такі умови, то це цілком може призвести до дострокових парламентських і президентських виборів. Вашингтон, на думку експерта, просто почне підшукувати нових людей в Україні, які б виконали це завдання.

Водночас, як зауважує експерт, хоча Лавров заявив, що санкції не обговорювали, швидше за все, це питання піднімалося. Адже для Росії зняття санкцій – одне з ключових питань, оскільки від них страждає економіка. Однак, наголошує Сергій Постоловський, США раніше чітко заявили, що перегляд санкцій не буде до тих пір, поки Росія повністю не виконає Мінські угоди – не поверне Крим і не виведе свої війська з Донбасу.

На думку політолога, Трамп не відмовляється від того, щоб знайти точки дотику з Путіним, але президент США не піде на поступки Росії. "Щоб там зараз не казали в Москві про переговори між США і Росією, великого прориву немає. Переговори йдуть досить важкі", – зазначив експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...