Kremlivske divadlo: МЗС Чехії звернеться до суду через "представництво ДНР", відкрите місцевою "ватою" у цій країні

Спікер МЗС Чехії Міхаела Лангронова заявила, що організація привласнила собі назву, яка вводить в оману людей.

Фальшиве "представництво" "ДНР" у Чехії. Фото: Радіо Свобода.

Міністерство закордонних справ Чехії в судовому порядку домагається ліквідації громадського об'єднання "представництво ДНР", що відкрилося в місті-побратимі Донецька Остраві. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на агентство ЧТК, передають Патріоти України.

Спікер МЗС Чехії Міхаела Лангронова заявила, що організація привласнила собі назву, яка вводить в оману людей: зареєстроване, як громадське об'єднання, назва "представництва ДНР" – створює помилкове враження про дипломатичні функції структури.

При цьому створення громадської організації з такою назвою формально не порушує закон. Міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек в коментарях ЗМІ розкритикував появу фейкового "представництва". Він повідомив, що дипломати в Чехії вже вивчають законні можливості для ліквідації цього об'єднання.

Нагадаємо, в чеському місті Острава 1 вересня відкрилося "представництво" бойовиків "ДНР". На його відкриття прийшов один депутат - член Комуністичної партії Зденек Ондрачєк. В той же час його відкриття супроводжувався акцією протесту. Це ОО зареєструвала лідер чеського антиєвропейського руху Національна самооборона Нела Ліскова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...