Кремлівські перетасовки: Який "сюрприз" влаштувала Росія для окупованого Донбасу

Одному з наближених до Путіна кураторів ОРДЛО - Суркову, м'яко кажучи, "підрізали крила".

Кремлівський куратор ОРДЛО Владислав Сурков. Ілюстрація:transural.egloos.comКремлівське управління по співпраці з СНД, яке займається в тому числі і окупованими територіями Донецької і Луганської областей, звільнило близько половини співробітників. Серед можливих причин експерти називають "втрату ефективності роботи" з окупованими територіями Донбасу, де в листопаді планується провести псевдо-вибори. Про це повідомляють Патріоти України.

"Після оголошення про реорганізацію начальство пояснило, що будуть істотні скорочення: з тими, хто точно йде, розмовляли особисто про пошук подальшої роботи. Одна з причин - урізання фінансування. Крім того, ще в червні на робочих нарадах говорилося, що робота в колишньому форматі неефективна і її формати будуть істотно переглядатися", - розповів один з джерел ЗМІ.

Повідомляється, що реорганізація відомства закінчиться 3 листопада. Один з близьких до Кремля співрозмовників видання уточнив, що масові скорочення значно ускладнять роботу кремлівських кураторів з псевдо-республіками Донбасу, "вибори" в яких призначені на 11 листопада.

"Таким чином вибори 11 листопада в Донбасі фактично пройдуть без участі співробітників управління", - зазначило одне з джерел. За його словами, підлегле Суркову управління, по суті не контролює політичні процеси в ОРДЛО.

Раніше, в травні, після виборів президента Росії, вже повідомлялося про швидку відставку кремлівського куратора Донбасом Владислава Суркова. А все тому, що стратегія на українському напрямку зайшла в глухий кут, мінські угоди не виконуються, а у самого Суркова непрості відносини з різними відомствами, в тому числі з П'ятою службою ФСБ Росії, яка відповідає за контррозвідку на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Всі ці фактори джерела видання перераховували серед можливих аргументів на користь відставки Суркова і втрати ним контролю над окупованими територіями.

"Ситуація (в ОРДЛО - Ред.) не покращується, але таку фігуру, як Владислав Сурков, не можна так просто звільнити, тому через урізання ресурсів управління його фактично "м'яко понизили", - резюмувало одне з близьких до Кремля джерело.

Джерело: РБК.ру

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...