Кривавий вівторок: Захисники України зазнали найбільших втрат на Донбасі цьогоріч

Протягом лише трьох годин минулої ночі в Авдіївську промзону прилетіло 120 мін. Територія розбомблена майже вщент.

У Авдіївці після обстрілу. Фото: korrespondent.net.

За офіційною статистикою, втрати 24 травня стали найбільшими в 2016 році. У вівторок від ворожих куль, снарядів та мін загинули семеро українських бійців і ще дев'ять дістали поранення. Від початку року таких значних втрат, принаймні офіційно, не було, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Найгарячіше було в Авдіївській промзоні. Туди протягом лише трьох годин минулої ночі прилетіло 120 мін. Територія розбомблена майже вщент. Живого місця немає і на дорозі – там стирчать та валяються хвости від мін, паркани посічені осколками. Командир Ярослав показує свіжу вирву та підраховує те, що ворог викинув на їхні голови "Позавчора було 300. Сьогодні вночі біля 40 в наш район", - розповідає він.

Найбільше біди наробила міна, що залетіла в приміщення. Вона пробила плиту та вибухнула вже всередині, де було шестеро чоловік. "Двоє – 200, четверо – 300. Так некрасиво вийшло", - кажуть військові. У цьому приміщенні військові більше не живуть – піском засипали свіжу кров своїх побратимів. "Це все від осколків. Все розбивають. Уявіть, що бронежилет і все інше – вони не витримують", - розповідають бійці. При цьому хлопці на передовій намагаються не падати духом і самі себе підбадьорюють. "У нас все добре, тримаємося, як можемо", - кажуть солдати.

Поранених десантників привезли до реанімаційного відділення 66-го військово-польового госпіталю. Тут прооперовані найтяжчі. Один із них уже дихає сам, другий – ще на апараті штучного дихання. "Один із пацієнтів з тяжким пораненням грудей зліва та ніжньої кінцівки. Другий поранений з тяжким пораненням черевної порожнини. Тяжкий стан, але вони стабільні", - пояснив провідний хірург зони АТО Андрій Бондаревський.

За життя вісьмох поранених з промзони боролися 24 військових медики та місцевий анестезіолог. Прислати підкріплення пропонували з дніпропетровської лікарні, але військові впоралися самотужки. "Вони зараз стабільні. Стану їх нічого не загрожує. Не треба родичам їхати, хай чекають своїх хлопців вдома – живими та здоровими", - запевнив головний хірург 66-го військово-польового госпіталю Аркадій Сельменський. Медики переконують, що можуть розгортати до десяти операційних столів одночасно. "У нас все є, дякуючи державі та волонтерам", - переконує хірург Бондаревський.

І представляє одного з поранених: "Це один з наших солдатиків, що вчора прибув. Йому пощастило, невеличке поранення на спині, рука. Будемо сподіватися, повернеться до лав Збройних сил і буде працювати". Сповнений оптимізму і сам контрактник Сергій. Він родом із Донеччини, на промзоні пробув тиждень. "Ще повоюємо!", - переконаний він. Свого поранення добре не запам'ятав. "Мабуть, 120-ка прилетіла. Але я по шуму в голові не зрозумів", - зізнається він. Годують поранених бійців щедро. Хто подужає – подвійною порцією плову. Харчуються в госпіталі півсотні пацієнтів. Лежачим – доставка в палати. Вже найближчим часом поранених переведуть до тилових лікарень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...