"Купувати крадене - погано": Європейські покупці вугілля у "ЛДНР" можуть бути покарані

Компанії, які ведуть серйозну діяльність і дорожать своєю репутацією, не стануть ризикувати, навіть якщо це комерційно вигідно.
Ольга Белькова. Фото: РБК.

Європейські компанії, які закуповують вугілля у "Л/ДНР", ризикують потрапити під санкції. Про це в коментарі "Обозревателю" заявила народний депутат від Блоку Петра Порошенка, заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Белькова, передають Патріоти України.

"Купувати крадене - погано. Україна може блокувати це шляхом дипломатії, інформування, відстеження, моніторингу. Історія з Siemens дуже показова. Компанії, які ведуть серйозну діяльність і дорожать своєю репутацією, не стануть ризикувати, навіть якщо це комерційно вигідно. Адже через закупівлю в ОРДЛО інші споживачі можуть відмовлятися від їхніх послуг", - зазначила Белькова.

За його словами, санкції вже введені відносно загарбників українських підприємств на тимчасово окупованій території і тих, хто організував схеми продажу. "А ось щодо європейських компаній, які вступають в бізнес-угоди з незаконною владою, є поле для санкційного маневру. Очевидно, якщо компанія буде систематично закуповувати вугілля, то потрібно піднімати питання санкцій", - підсумувала нардеп.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...