Квартири та будинок у Києві: Стало відомо, що задекларував голова ГПУ

Син Луценка Олександр вказав дві власні компанії, а генпрокурор - $280 тис готівки дружини.

Юрій Луценко. Фото: Newsonline24.com.ua.

Генеральний прокурор Юрій Луценко опублікував свою декларацію про доходи на сайті Національного бюро з питань запобігання корупції. Згідно електронної декларації Луценка, він разом з членами своєї родини володіє трьома квартирами та житловим будинком в Києві, а також в Рівненській області, передають Патріоти України.

Так, всій родині належить квартира (площа 108,6 кв. м) у Рівному. Також син Луценка Олександр вказав дві власні компанії, а генпрокурор - $280 тис готівки дружини. Так, у Києві Ірині Луценко належать дві квартири площею 181 кв. м (вартість 6,3 млн грн) і площею 92,2 кв. м (вартість майже 4,5 млн грн). Також їй належить житловий будинок у Дубно на Рівненщині загальною площею 203,9 кв м та земельна ділянка 775 кв м.

В с. Стоянка Києво-Святошинсього району Луценки орендують та отримали право на безкоштовне користування земельною ділянкою площею 2475 кв. м., житловим будинком (площа – 859 кв. м) та гаражем. Син Олекандр володіє офісом в Києві вартістю понад 5 млн грн., (площею 316,8 кв. м.) та двома фірмами: ТОВ Бізнес Центр Логос вартістю 2,85 млн гривень і ТОВ БЕЛ ФАМ (вартість 1,84 млн гривень).

В свою чергу генпрокурор не зареєстрував жодного автомобіля, однак його дружина Ірина володіє Mercedes-Benz GL 500 2014 року випуску (вартість майже 1,7 млн гривень) та Toyota Land Cruiser 200 2010 року випуску (вказана "в угоні"), а також орендує у фірми сина Олександра (ТОВ Бізнес Центр Логос) і має право безоплатного користування Toyota Camry. Син Луценків Олександр володіє BMW X5 2014 року випуску (вартість майже 1,4 млн гривень).

У розділі доходи задекларував зарплату у Верховній Раді, отриманій протягом 2015 року, 75,5 тис. грн, також: компенсації на ведення депутатської діяльності - 80,5 тис. грн, відрядження за кордон - 21,7 тис. гривень, компенсація за проїзд - 4,1 тис. грн.

Ірина Луценко за час роботи в ВР задекларувала 67,7 тис. грн зарплати, 80,5 тис. гривень компенсації на ведення депутатської діяльності, 72,4 тис. грн на відрядження за кордон, 16,2 тис. грн компенсації за проїзд. Крім того, дружина Луценка отримала 368 тис. грн. доходу від надання майна в оренду, 20 тис. гривень гонорарів та інших виплат та понад 310 тис. гривень процентів від депозиту в банку.

Син Олександр від підприємницької діяльності отримав дохід 1,3 млн грн та ін. В свою чергу, генпрокурор задекларував також - колекцію книг, годинник і книжкові шафи, його дружина - картини, ювелірні вироби, годинники, сумку від Dior, одяг; а син Олександр - колекцію холодної зброї.

На банківських рахунках Луценко вказав, що тримає - 12,5 тис. гривень, 469 євро і $6,5 тис. Та 150 тис. гривень готівки. У дружини Ірини в банках понад 1,8 млн грн. Серед готівки в неї задекларовано $280 тис., 50 тис. євро і 450 тис. грн.

Нагадаємо, видання Наші гроші у вересні опублікувало розслідування, згідно з яким бухгалтер родини Луценків володіє 7 квартирами і ще одним об'єктом нерухомості в будинку по вул. Еспланадній у Києві. Пізніше Лещенко знайшов ще одну квартиру, оформлену на Риженко, в Ялті. Сам генпрокурор 24 жовтня зі своєї сторінки в Facebook спростував свою причетність до нерухомості Риженко. А на прес-конференції 25 жовтня заявив, що особисто з нею не знайомий.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...