"Лукашенко - ты урод": У Мінську пройшов "Марш розсерджених білорусів" (відео)

Демонстранти тримали “біло-червоно-білі” прапори – державний прапор Білорусі в 1991-1995 роках, який став символом опозиції.
"Марш розсерджених білорусів" у Мінську. Фото: Радіо Свобода.

В центрі Мінська 21 жовтня пройшов “Марш розсерджених білорусів“. Громадяни Білорусі вийшли з вимогою скасувати “декрет на дармоїдів”, підвищити зарплати та пенсії і припинити дідовщину в армії, передають Патріоти України.

Демонстранти тримали “біло-червоно-білі” прапори – державний прапор Білорусі в 1991-1995 роках, який став символом опозиції. Попереду несли транспарант з написом “Лукашенко, ти урод, досить грабувати наш народ”. Звучали гасла “Жыве Беларусь!”.

Слід зазначити, що це вже друга подібна акція. На перший протест, 17 лютого, Білоруський національний конгрес вивів на вулиці близько 3 тисяч чоловік.

Акція “розсерджених білорусів” тривала близько години. Декілька сотень протестувальників мирно пройшли від Жовтневої площі до площі Незалежності. Під час маршу не було затримань і перешкод мітингувальникам, але потім були затримані як мінімум два активіста. Марш було скликано лідером Білоруського національного конгресу, екс-кандидатом у президенти кампанії 2010 року Миколою Статкевичем.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...