Луценко краще розуміє потреби суспільства, ніж "Шокін та його попередники", - Сакварелідзе

Водночас, екс-заступник генпрокурора зазначив, що важливою буде позиція Луценка щодо управління реформ та генеральної інспекції, працівники якої були виведені позаштат.

Давид Сакварелідзе. Фото: newsradio.com.ua.

Новопризначений генеральний прокурор Юрій Луценко краще розуміє ситуацію в ГПУ ніж його попередники. Про це заявив колишній заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе, повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Юрій Луценко щойно пішов з політики. Він досвідчений політик, він голосував за призначення та звільнення декількох генеральних прокурорів. Він добре знає, яку ціну заплатить країна за невдачу генпрокурора", - сказав він.

За його словами, політик – генеральний прокурор краще розуміє потреби суспільства, ніж "Шокін та його попередники". "Юрій Луценко набагато адекватніше розуміє ситуацію й помилки ГПУ ніж його попередники. Він знає, якими справами ГПУ може сьогодні заявити про себе", - додав Сакварелідзе.

Також він акцентував, що неважливо, хто з депутатів підтримав кандидутуру Луценка на посаду генпрокурора. "У генерального прокурора є всі можливості, щоб він доказав свою незалежність", - підкреслив Сакварелідзе. Водночас, екс-заступник генпрокурора зазначив, що важливою буде позиція Луценка щодо управління реформ та генеральної інспекції, працівники якої були виведені позаштат. "Якщо він буде посилювати цю службу, то вона буде слугувати суспільству і очищувати систему", - резюмував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...