Луценко наполягав: Суд зобов'язав ГПУ порушити кримінальну справу проти директора НАБУ

Суддя Новак знайшов аргументи скарги переконливими та зазначив, що в діях Ситника є явні ознаки злочину, а відтак Генеральна прокуратура України зобов’язана внести заяву Ігоря Луценка в ЄРДР, відкрити щодо Ситника кримінальне провадження.

Артем Ситник. Фото: www.slovoidilo.ua.

Суд зобов'язав Генеральну прокуратуру України порушити кримінальну провадження щодо директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Про це повідомив журналіст Володимир Бойко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Суддя Печерського районного суду Києва Новак Р.В. 24 червня 2016 року задовольнив скаргу народного депутата Ігоря Луценка й зобов’язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальне провадження відносно директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, в діях якого вбачаються ознаки низки корупційних злочинів, скоєних в інтересах приватного підприємця Віталія Шабуніна та тричі судимого приватного підприємця Дмитра Шерембея.

Вказані підприємці, балотуючись у 2015 році до Ради громадського контролю при НАБУ, подали неправдиву інформацію щодо себе: Шабунін приховав у декларації про доходи земельну ділянку, яку він придбав у 2014 році на кошти, отримані від посольства Нідерландів на, начебто, «боротьбу з корупцією». А Шерембей приховав свою основну професію «домушника» та не зазначив, на яких посадах він працював у виправних колоніях, коли відбував покарання за скоєні ним квартирні крадіжки.

Відповідно до Положення про Раду громадського контролю при НАБУ Ситник був зобов’язаний достроково припинити повноваження не тільки Шабуніна та Шерембея. Але Ситник цього не зробив навіть після того, як до нього з відповідною вимогою звернулись народні депутати, у тому числі Ігор Луценко. Натомість Ситник розпорядився прибрати з сайту НАБУ декларації про доходи та автобіографії членів Ради громадського контролю при НАБУ. З огляду на це Ігор Луценко звернувся до Генеральної прокуратури України з заявою про злочин, скоєний Ситником в інтересах приватних підприємців Шабуніна та Шерембея, відповідальність за який передбачена ч. 1 ст. 351 КК України – невиконання законних вимог народного депутата України", - написав журналіст.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...