Луценко розповів, як у Муженка не вміють боротися з підступами Росії (відео)

Генпрокурор наголосив, що РФ влаштовує диверсії, знищуючи військову інфраструктуру України.

Юрій Луценко. Фото:UBR

Причиною останніх пожеж на військових арсеналах України, швидше за все, були диверсії з боку РФ, заявив генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу "Інтер". Запис виступу генпрокурора опублікувала його прес-секретар Лариса Сарган у Facebook, передають Патріоти України.

"У нас було об'єктивне розслідування ситуації в Сватовому. Був звільнений заступник начальника Генштабу, який відповідав за це. Ще близько 80 керівників різних відомств, різних напрямків Міноборони і Генштабу були звільнені. Однак це не дало результатів", - зазначив генпрокурор.

Луценко підкреслив, що кадрові висновки не дали необхідного ефекту, оскільки вибухи викликані діями РФ, зазначає Гордон.

"Ми схильні вважати, що всі останні вибухи є частиною військових дій РФ. Ми бачимо певні ознаки диверсії. По вибухах в Балаклії ми встановили переліт через російсько-український кордон безпілотного літального апарату, який скинув термобаричні заряди, що стали причиною вибуху під Балаклією. Таким чином, це диверсія Російської Федерації, яка знищує нашу військову інфраструктуру", - заявив генпрокурор.

Останній випадок вибухів на арсеналі стався ввечері 26 вересня: на складах Збройних сил України в Калинівці під Вінницею почали вибухати снаряди. На складі знаходилося 83 тис. тонн боєприпасів. Евакуювали 30 тис. місцевих жителів, в зоні вибухів перекрили повітряний простір і змінили графік руху потягів. Постраждали дві людини, ніхто не загинув.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, НП сталася через "зовнішні причини". Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом диверсії. Позаштатний радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков допустив, що для атаки використовували безпілотний літальний апарат.

28 вересня головний військовий прокурор Анатолій Матіос зазначив, що слідство не має даних про диверсійні групи і безпілотник. За його словами, арсенал в Калинівці охороняли люди з "поганим зором і найменшою мотивацією". Прокурор оцінив втрати в "страшні сотні мільярдів гривень".

Як повідомлялося раніше, політолог Володимир Фесенко вважає, що після вибухів на військових складах під Вінницею для начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка ризики зросли, але зараз його прибирати не будуть. Покарають лише заступника.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...