Луценко розповів, хто вивів з Києва "чорну сотню" та заховав зброю, з якої розстрілювали Майдан

Голова ГПУ підкреслив, що ця людина сама знаходилася на Майдані.

Розстріл людей на Майдані. Фото: espreso.tv.

Так звану "Чорну сотню" (деяких співробітників Беркута), яка розстріляла Євромайдан, з Києва вивів чоловік, який був у лавах майданівців. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко, передають Патріоти України.

За його словами, цей же чоловік допоміг знищити зброю, якою користувалися співробітники Беркута. "З допомогою військової контррозвідки ми знайшли зброю "чорної сотні", в тому числі снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна на страшних кадрах з Майдану. Ми знайшли її разом з великою кількості автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані та втоплені однією групою, керівник якої вже проходить по слідству. На жаль, це особа, яка, за нашою версією, за вказівкою (екс-голови МВС) Захарченка вивела "чорну сотню" з Києва, знищила зброю і втопила її, хоча сама вона була разом з нами на Майдані", - повідомив Луценко.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) виявила схованку зі зброєю, з якої стріляли на Майдані, в Голосіївському районі Києва. Повідомлялося, що виявлені фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї. За результатами проведеної експертизи СБУ ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...