Луценко закликає ухвалити закон про амністію для учасників АТО без тяжких злочинів

На думку генпрокурора, подібний закон дозволить уникнути багатьох проблем, схожих на справу проти Валентина Лихоліта.

Юрій Луценко. Фото: РБК.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко закликав Верховну Раду ухвалити закон про амністію для учасників АТО, які не вчиняли тяжких злочинів. Про це він сказав журналістам у будівлю Печерського суду, де розглядалася справа айдарівця "Баті" Валентина Лихоліта 2 липня, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Треба сильно активізуватися у Верховній Раді, де я був одним з ініціаторів проведення закону про амністію, яка звільняє від покарання учасників АТО, які не вчинили тяжких злочинів у вигляді вбивства, зґвалтування тощо", - сказав Луценко. "Я думаю, що цей закон потрібно терміново ухвалити, і він закриє проблему відповідальності тих, хто діяв у військовій ситуації за законами мирного часу", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, що апеляційний суд Києва обрав особисту поруку народних депутатів України Єгора Соболєва, Андрія Лозового, Семена Семенченка, Ігоря Мосійчука та інших мірою запобіжного заходу колишньому начальнику штабу батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...