Лиш би мир: Захід вже готовий йти на поступки Росії, - генерал-розвідник

Західний світ втомився від України, бо українська влада не повною мірою виконує свої обіцянки.

Микола Маломуж. Фото:news.liga.net

У неформальній бесіді західні політики наполягають на тому, що Україна або буде виконувати Мінські угоди, або виходити на якісно інший формат переговорів. Про це заявив Микола Маломуж, колишній голова Служби зовнішньої розвідки, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Гравці високого рівня вже готові йти на поступки Росії. Вже Франція і Німеччина на це погодилися. США передбачає автономію Донбасу. Уповноважені в неформальній бесіді кажуть, що ми повинні виконати або Мінські угоди, або виходити на якийсь новий формат. Наприклад, на рівні Великої сімки або двадцятки. У Європі згодні з цим форматом. Адже це не тільки наші проблеми, а загальноєвропейські", - розповів екс-керівник зовнішньої розвідки.

Він вважає, що в групу переговірників повинні входити міністри оборони європейських країн, міністри закордонних справ, працівники спецслужб, ООН.

"Захід втомився від України. Тому що ми не повною мірою виконуємо свої обіцянки. Зокрема, боротьбу з корупцією. Корупція з початку 2015 року зросла 35 відсотків. Про Донбас вже не говорять на вищому рівні на Заході.

На першому місці там боротьба з Ісламської державою. На другому - геополітичні проблеми Європи. Третє місце - економічні проблеми Китаю. Наші проблеми - на четвертому-п'ятому місці", - сказав Маломуж.

Він додав також, що, незважаючи на це міжнародні інститути продовжать кредитувати Україну. "Великих грошей Україні не дадуть. Але фінансуватимуть, щоб ми могли розрахуватися із зовнішніми боргами. Кошти будуть виділяти вибірково і дуже контрольовано. Щоб ми до кінця не розвалилися", - сказав експерт.

"Якщо ми, не кидаючи Мінський формат, перейдемо на великий формат, відновимо свою територію, припинимо бойові дії. Повернемо біженців, потім проведемо вибори. Росію змусять грати за загальними правилами", - підкреслив Маломуж.

У той же час він констатував, що найближчим часом перспектив нових угод, крім Мінських, немає.

"Їх проблематично було завершити до кінця року. Буде пролонгація. У 2016-му все затягнеться, знову продовжаться бойові дії. Росіяни будуть вимагати визнання бойовиків стороною переговорного процесу. Ухвалення законодавчих рішень щодо особливого статусу Донбасу, проведення виборів під контролем бойовиків", - спрогнозував експерт .

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...