Мало нам кремлівських "гібридів": Бацька хоче відправити на Донбас своїх "миротворців"

Чи стане фрондуючий молодший союзник тоталітарної Росії "чесним маклером"? Адже його власна армія перебуває під фактичним та ідеологічним впливом Кремля.
Володимир Макей. Фото: РБК.

Мінськ готовий при необхідності виділити своїх миротворців для забезпечення безпеки на сході України. Про це заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

«Ми маємо намір і надалі робити все можливе для забезпечення миру і стабільності в цьому регіоні, тому, якщо необхідно буде, ми готові виділити відповідний миротворчий контингент, якщо це буде прийнятно всім зацікавленим сторонам для того, щоб брати участь у вирішенні миротворчих завдань», - заявив він на прес-конференції з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Москві.

У свою чергу Лавров сказав: «Слова Володимира (Макея) (про готовність Мінська виділити миротворців для забезпечення безпеки на Донбасі - ред.) відображають нашу позицію, ця позиція зафіксована в проекті резолюції, яка вже пару місяців лежить на столі СБ ООН, але його обговорення саботує, перш за все, Україна, яка хоче не забезпечити безпеку спостерігачів від ОБСЄ, які виконують функції з контролю за дотриманням мінських домовленостей, а хоче ввести окупаційні війська, перерізати всі контакти Донбасу із зовнішнім світом і потім встановити там свої порядки, повністю ігноруючи мінські домовленості».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...