"Мама – на небесах": З’явилися подробиці про сиріт з Авдіївки, родичі яких загинули в них на очах (відео)

13 травня 2017 року в один із будинків Авдіївки влучив снаряд. В результаті четверо людей загинули, серед них мами Жені і Саші.

Маленькі сироти з Авдіївки. Фото: wz.lviv.ua.

Семирічною Женею і чотирирічною Сашею з Авдіївки Донецької області, батьки яких загинули в результаті потрапляння снаряду в будинок, опікуються тітка й бабуся. Про це повідомляє "Високий замок", передають Патріоти України.

Як відомо, 13 травня 2017 року в один із будинків Авдіївки влучив снаряд. В результаті четверо людей загинули, серед них мами Жені і Саші. Історія про цих дівчат шокувала всю країну. Як повідомляє ТСН, самих дітей, свідків трагедії, врятувало те, що вони перебували в будинку.

За словами спеціаліста служби у справах дітей військово-цивільної адміністрації в Авдіївці Аліни Ігнатенко, за 7-річною Женею доглядатиме тітка, за 4-річною Сашею – бабуся. У Жені є ще 26-річний брат Артем, який отримав важкі травми в результаті обстрілу 13 травня. Зараз він лікується у військовому шпиталі Дніпра.

Бабуся Саші розповідає, що дівчинка дуже часто згадує маму. "Саша дуже потребує психологічної допомоги. Дитина не по роках розвинута. Коли помер один дідусь, другий, ми розповідали Саші, куди дідусі пішли. Вона все про це знає. Чую у телефонній слухавці дитячий лепет. Сашин голос: "Мама – на небесах". Вдень бавиться. А вночі погано спить. Мабуть, страхіття сняться. Тітки, дядьки – далеко. Мені лише моя рідна сестра допомагає. Вона теж в Авдіївці живе. Більше родичів у Саші немає", – розповіла жінка.

Женя ж поки проходить лікування в Києві. За словами її тітки, в неї хронічний гепатит. Також жінка поскаржилася на відсутність фінансової допомоги. "Яка там допомога. Будинок трішки підремонтували. Вікна поміняли. Женя живе у мене. Ми хотіли б виїхати з Авдіївки. Війні кінця не видно… Обстріли не припиняються. Уламки снарядів до нас долітають", – розповіла вона.

Дівчинка героїчно переносить втрату матері. "Героїчно все переносить. За мамою сумує… Може спідлоба на мене подивитись і сказати: "А мама б так не зробила…". Мама Жені не працювала (мала інвалідність). Їй було 49… Тато Жені помер три роки тому. Кажуть, його сильно побили", – розповіла тітка Жені.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...